معرفی سقف عرشه فولادی

معرفی سقف عرشه : منظور از سقف عرشه فولادی مقطع خمشی مختلطی است که از دو عنصر ورق‌های فولادی گالوانیزه ذوزنقه‌ای شکل و برش گیرها (گل میخ ها) ساخته می شود و به همین دلیل است که ازسایرسقف‌ ها تمایز یافته است البته سپس با آرماتوربندی و بتن ریزی بر روی این ورق فولادی به اجرای این نوع سقف اقدام می کنند.

از قسمت های اصلی سقف‌های کامپوزیت عرشه فولادی بایستی به تیرهای فرعی مورد نیاز در بین تیرهای اصلی سازه توجه نمود.

یکی از مقرون به صرفه ترین روش های ساخت سقف برای ساختمان ها سامانه های مرکب دال فولادی – بتنی می باشد این سامانه متشکل شده از مقاطع مختلط دال بتن مسلح بر روی ورق های ذوزنقه ای که به تیرها و شاه تیرهای فولادی وصل می شوند.
این سقف در مقایسه با سقف های متداول در اسکلت های فولادی ساختمان ها دارای وزن کمتری می باشد و سبک تر است.

بکارگیری عرشه های فولادی در سقف های کامپوزیت سرعت اجرا شدن سقف را به طرز خارق العاده ای بالا می برد که در این سرعت هزینه های جاری و تمام شده پروژه های بزرگ را کاهش می دهد.

ورق گالوانیزه ذوزنقه ای آجدار به کاربرده شده در این سقف به عنوان قالب بتن ریزی در سقف باقی می ماند و همراه با بتن به صورت مرکب نقش سازه ای را بر عهده دارد که موجب افزایش دهانه های تیر ریزی تا ۴ متر و بالاتر بدون شمع بندی می شود .

به علاوه با توجه به ضوابط مبحث دهم مقررات ملی ساختمان با استفاده از گل میخ استاندارد ورق به تیر جوش می خورد که استاندارد ترین روش اجرا است .
افزایش سرعت اجرا و حذف مواد و روش های سنتی وقت گیر و هزینه بر از عوامل  صنعتی سازی می باشند .

سقف یکی از قسمت های ساختمان می باشد که تاثیر خارق العاده ای در تسریع ساخت ایفا می کند.

چنانچه از روش های مدرن در اجرای سقف بهرگیری شود ، پروژه در مدت زمان کم وخیلی مناسبی به اجرا درمی آید .

سقف عرشه فولادی (متال دك) ویژگی های آن

معرفی سقف عرشه : سقف عرشه فولادی(متال دك) با ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای شکل آجدار که فاقد میلگرد است که نیازبه قالب بندی ندارد.

یکی از روش های مدرن اجرای سازه سقف کامپوزیت عرشه فولادی (متال دك) است که در حال حاضر افراد بسیار زیادی در دنیا به آن علاقه دارند و هواداران زیادی دارد.

این سقف در مقایسه با سقف های مشابه حدود۳۰ تا ۶۰ درصد وزن کمتری دارد و سرعت اجرای این سقف نزدیک به ۱۲ برابر از سقف های عادی مثل دال بتنی و تیرچه بلوک بیشتر است.
این سقف دارای بتن ریزی با سطح بسیار هموار و یکپارچه ای می باشد که بعد از آن کف سازی و پوکه ریزی لازم نیست و با سرعت بالا برای عملیات نازک کاری آماده می شود.

همانطور که گفته شد این نوع سقف نیاز به قالب بندی که یکی از مشکلات اجرایی ساختمان محسوب می شود ندارد و اجرای سقف را سرعت می بخشد و می توان پس از کامل شدن شبکه های تاسیساتی یه صورت یکجا کل سقف وطبقات را بتن ریزی نمود .

ورقه ها بدون جوشکاری و تنها با میخ های فولادی نصب می شود .

مراحل اجرا سقف های عرشه فولادی

معرفی سقف عرشه : سقف های عرشه فولادی در مراحل زیر به اجرا در می آیند.

  1. دپو و انتقال به طبقات : بعد از انتقال ورق های کامپوزیت به کارگاه و دپو در یک فضای کوچک ، توسط نیروی انسانی و بدون اینکه به ماشین آلات نیاز باشد و فقط با استفاده از یک بالابر به ترازهای مختلف طبقات انتقال می یابد .
  2. جا گذاری سقف عرشه های فولادی : این عرشه ها شامل گیره های نر ومادگی می باشند که به سهولت نیروی انسانی نیمه ماهر می توانند آنها را در یکدیگر درگیر کنند و بعد از این مرحله می توان در طبقات به آسانی رفت و آمد نمود وبه شکل قابل توجهی سرعت کاربالا می رود.
  3. نصب میلگرد و گل میخ : برای اتصال عرشه های فولادی برروی تیرها از گل میخ استفاده می کنند و این کار موجب می شود که وزن تیرهای فولادی مصرف شده کاهش یابد.
  4. بتن ریزی : بعد از اینکه میلگرد ها متصل شدند بتن ریزی انجام می گردد ضخامت کم دال و یکنواختی سطح صفحات باعث می شود هوا به سرعت و آسان تر خارج شود.